Kycklinggryta med bacon
30 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Kycklinggryta med bacon, champinjoner och pärllök lämpar sig väldigt bra till helgens middagar. Har du inget vin hemma går det bra att byta ut det mot någon annan syra så som vinäger eller citron. Servera den varma grytan med nykokt ris och krispig sallad.
Ingredienser
|
Bacon, tärnat
|
140 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|
Pärllökar
|
250 g |
|
Skogschampinjoner
|
200 g |
|
Vitt vin eller vitt matlagningsvin
|
½ dl |
| 2½ dl | |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
|
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Färsk timjan, finhackad
|
1 msk |
Till servering:
|
Rött råris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
783 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 19,2 % | 37 g |
| Fett: | 49,5 % | 43,8 g |
| Kolhydrater: | 31 % | 59,8 g |