Kycklingfileér i yoghurtmarinad
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Kycklingen blir extra mör och god av yoghurt i marinaden. Marinaden är smaksatt med sambal oelek, vitlök och spiskummin.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfiléer
|
4 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
Morotsraita:
|
Morot
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Honung
|
1 tsk |
|
Torkad mynta
|
½ tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Bulgursallad:
|
Bulgur, okokt
|
2½ dl |
|---|---|
|
Tomater
|
2 |
|
Rödlök
|
½ |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Citron, saften från
|
1 |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
497 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 35,2 % | 43,1 g |
| Fett: | 31,9 % | 17,9 g |
| Kolhydrater: | 32,9 % | 40,2 g |