Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
| 2½ dl | |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Kycklingfond
|
2 tsk |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Ris
|
3 dl |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
541 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 21,5 % | 28,7 g |
| Fett: | 41,2 % | 25,2 g |
| Kolhydrater: | 37,3 % | 49,7 g |