Kycklingfärsbiffar
45 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Saftiga kycklingfärsbiffar med smak av vitost, oregano och citron serveras tillsammans med krispig klyftpotatis och en krämig tzatziki. En härlig rätt med medelhavskänsla som passar både till vardag och helg.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Klyftpotatis:
Potatis
|
1 kg |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Tzatziki:
Gurka
|
½ |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Grekisk yoghurt 10%
|
2 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Kycklingfärsbiff:
Kycklingfärs
|
500 g |
---|---|
150 g | |
Ägg
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk oregano, hackad
|
2 msk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
2 msk |
Sallad:
Gurka
|
½ |
---|---|
Cocktailtomater
|
250 g |
Rödlök
|
1 |
Avokado
|
1 |
Gör så här
Klyftpotatis:
Tzatziki:
Kycklingfärsbiff:
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
689 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,3 g |
Protein: | 26,1 % | 44,2 g |
Fett: | 43,1 % | 33,6 g |
Kolhydrater: | 30,8 % | 52,3 g |

