Kycklingfärsbiffar
45 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Dessa smarriga kycklingfärsbiffar är smaksatta med finrivet citronskal, färsk oregano och smulad vitost. Välj om du vill servera kycklingfärsbiffarna med tzatziki och klyftpotatis eller mellan luftiga hamburgerbröd. Gott och enkelt är det i alla fall!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Kycklingfärs
|
500 g |
---|---|
150 g | |
Ägg
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk oregano, hackad
|
2 msk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
2 msk |
Tzatziki:
Gurka
|
½ |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Grekisk yoghurt 10%
|
2 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Tzatziki:
Näringsvärden, per port
Energi:
394 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 38,3 g |
Kolhydrater: | 6,4 g |
Fett: | 24 g |

