Kycklingfärsbiffar

45 min Huvudrätt Middag
Kycklingfärsbiffar

Saftiga kycklingfärsbiffar med smak av vitost, oregano och citron serveras tillsammans med krispig klyftpotatis och en krämig tzatziki. En härlig rätt med medelhavskänsla som passar både till vardag och helg.

Ingredienser

Klyftpotatis:

Potatis
1 kg
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Tzatziki:

Gurka
½
Salt
½ tsk
Grekisk yoghurt 10%
2 dl
Vitlöksklyfta
1

Kycklingfärsbiff:

Kycklingfärs
500 g
150 g
Ägg
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk oregano, hackad
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Citron, finrivet skal
1
Salt
1 tsk
2 msk

Sallad:

Gurka
½
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1
Avokado
1

Gör så här

Klyftpotatis:

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- & rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.

Tzatziki:

  • Riv gurkan grovt och lägg den i en sil. Strö salt på gurkan och låt den ligga ca 15 min.
  • Pressa ur saften och blanda gurkan med yoghurt och finriven vitlök. Servera till kycklingfärsbiffarna.

Kycklingfärsbiff:

  • Blanda kycklingfärs med smulad vitost, ägg, finriven vitlök, kryddor och rivet citronskal i en bunke.
  • Salta och blanda till en jämn smet. Forma färsen till 8 biffar.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Stek kycklingfärsbiffarna 3-4 min per sida, tills de har en innertemperatur på 70°.

Sallad:

  • Skär gurkan i halvmånar och tomaterna i klyftor eller halvor. Skala rödlöken och skiva den tunt. Dela och kärna ur avokado, skär fruktköttet i bitar. Blanda allt i en stor skål.
  • Servera nystekta kycklingfärsbiffar med klyftpotatis, tzatziki och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

689 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,3 g
Protein: 26,1 % 44,2 g
Fett: 43,1 % 33,6 g
Kolhydrater: 30,8 % 52,3 g
https://www.arla.se/recept/kycklingfarsbiffar/