Kycklingcurry med ris

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Kycklingcurry med ris

Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter, smaker och färger

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
2 tsk
Salt
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 krm
Vatten
½ dl
2 dl
Färsk koriander
1 kruka
Basmatiris
3 dl
Gurka
½
Gul paprika
1
Tomater
2

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
  • Bryn kycklingköttet i smör i en panna. Tillsätt vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och crème fraiche.
  • Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.
  • Skär gurka, paprika och tomat i små bitar och blanda med riset och servera till grytan.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/kycklingcurry-med-ris/