Kycklingcurry med ris

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Frysbar
Kycklingcurry med ris

Låt köket fyllas av värmande kryddor, färger och dofter! Denna krämiga kycklingcurry med fräscht grönsaksris bjuder på en perfekt balans mellan hetta, syra och sötma – en smakresa till Indien mitt i vardagen.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Garam masala
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
½ tsk
Vatten
½ dl
2 dl
Färsk koriander
1 kruka
Basmatiris
3½ dl
Gurka
1
Gul paprika
1
Tomater
2

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
  • Bryn kycklingköttet i smör i en panna. Tillsätt vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och crème fraiche.
  • Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.
  • Skär gurka, paprika och tomat i små bitar och blanda med riset och servera till grytan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

562 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,7 g
Protein: 32,6 % 45,1 g
Fett: 19,7 % 12,5 g
Kolhydrater: 47,7 % 66 g
https://www.arla.se/recept/kycklingcurry-med-ris/