Kycklingcurry med ris
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Låt köket fyllas av värmande kryddor, färger och dofter! Denna krämiga kycklingcurry med fräscht grönsaksris bjuder på en perfekt balans mellan hetta, syra och sötma – en smakresa till Indien mitt i vardagen.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Chilipulver
|
½ tsk |
|
Vatten
|
½ dl |
| 2 dl | |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Basmatiris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Gul paprika
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 32,6 % | 45,1 g |
| Fett: | 19,7 % | 12,5 g |
| Kolhydrater: | 47,7 % | 66 g |