Kycklingbullar i curryjordnötssås

Kycklingbullar i curryjordnötssås

30 min Huvudrätt
Asiatiska smaker med chili, kokos och koriander till köttbullar gjorda på kycklingfärs. Jordnötterna ger härlig knaprighet till den sötstarka såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda 1 dl grädde med ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt färs och salt. Arbeta ihop till en jämn smet. Rulla till ca 30 bullar.
  • Mixa jordnötterna grovt. Hacka chilin fint.
  • Fräs chili och curry i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, 1.5 dl grädde, mango chutney och jordnötter. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt.
  • Stek kycklingbullarna i smör-&rapsoljan ca 5 min. Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp.
  • Servera med ris och garnera med koriander.
Klart!
Energi:

860 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
2½ dl
Ströbröd
½ dl
Salt
½ tsk
Salta jordnötter
2 dl
Färsk röd chili
½
Curry
½ msk
2 msk
Kokosmjölk, en liten burk
165 ml
Mango chutney
½ dl
Frysta sojabönor
2 dl
Hackad färsk koriander, till servering
½ kruka
Jasminris
4 port