Kycklingbullar i curryjordnötssås

Kycklingbullar i curryjordnötssås

Betyg

(105 st)

Asiatiska smaker med chili, kokos och koriander till köttbullar gjorda på kycklingfärs. Jordnötterna ger härlig knaprighet till den sötstarka såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 dl salta jordnötter
  • ½ färsk röd chili
  • ½ msk curry
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 165 ml kokosmjölk, en liten burk
  • ½ dl mango chutney
  • 2 dl frysta sojabönor
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • 2 dl jasminris

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen. Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min. Stek kycklingbullarna i resten av smör-&rapsoljan ca 5 min. Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp. Servera med ris och garnera ev med hackad chili och koriander.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 860 kcal
  • Protein: 47 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem