Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar
  • Arla
  • Recept & mat
  • Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar

Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar

45 min Huvudrätt
Denna wrap är fylld med härligt kripig rödkål, skivade äpplen och färska örter. Perfekt sätt att ta tillvara på överblivna köttbullar eller linsfritters. Passar fin att ta med ut som utflyktsmat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-rodkalssallad-i-wrap-med-apple-mynta-och-kottbullar/

Gör så här

  • Strimla kålen fint och grovriv äpplet. Blanda med övriga ingredienser.
  • Stek på köttbullarna i lite smör. Skär äpplet i tunna klyftor.
  • Fördela salladsblad, köttbullar, rödkålssallad, äppelklyftor och örter på tunnbröden.
  • Vik ihop och vira in i servetter eller smörgåspapper.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Rödkål
250 g
Äpple
1
2 dl
Citron, pressad saft
1
Salt
2 krm
Köttbullar eller vegetariska bollar
20
Svenskt Smör från Arla®
Äpple
1
Salladsblad
4
Grovhackad bladpersilja, mynta eller koriander
1 dl
Tunnbröd
4