Kycklingbullar i curryjordnötssås
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Asiatiska smaker med chili, kokos och koriander till köttbullar gjorda på kycklingfärs. Jordnötterna ger härlig knaprighet till den sötstarka såsen.
Ingredienser
|
Kycklingfärs
|
500 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Ströbröd
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Salta jordnötter
|
2 dl |
|---|---|
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Curry
|
½ msk |
| 2 msk | |
|
Kokosmjölk, en liten burk
|
165 ml |
|
Mango chutney
|
½ dl |
|
Frysta sojabönor
|
2 dl |
|
Hackad färsk koriander, till servering
|
½ kruka |
|
Jasminris
|
4 port |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
857 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 21,9 % | 46,1 g |
| Fett: | 48,1 % | 46,7 g |
| Kolhydrater: | 30 % | 63,2 g |