Kyckling med svampsås och citronmorötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kyckling med svampsås och citronmorötter

En enkel gryta med kyckling som serveras med morötter kokta i smör och citron. Fantastiskt gott till både pasta och potatis.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer med skinn
4
Morot
300 g
Vatten
2 dl
Citron
rivet skal och saft av ½
25 g
Hackad färsk timjan
2 msk
Kelda® Pastasås svamp & ost
4 dl
Salt
3 krm
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Skala morötterna. Lägg dem i en kastrull med vatten, citronsaft, hälften av smöret och hälften av timjan och lite salt.
  • Sjud morötterna i 3-6 min beroende på tjocklek, de ska vara nätt och jämnt mjuka.
  • Salta och peppra kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Häll svampsåsen runt kycklingen. Sjud på svag värme under lock tills kycklingen når en innertemperatur på 70°, cirka 10 min.
  • Strö över citronskal och resten av timjan. Servera med morötterna.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-svampsas-och-citronmorotter/