Kyckling med paprikasås

25 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kyckling med paprikasås

En snabb och smakrik vardagsfavorit där saftig stekt kyckling möter en krämig paprikasås med mild hetta. Tillsammans med rostade grönsaker och fluffig bulgur blir det en komplett, färgstark rätt som passar lika bra till vardag som till helg – enkel att laga, men med smak som imponerar.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
1 msk
Salt
1 tsk
Torkad rosmarin
2 tsk
4 dl
Ajvar relish, mild
1 dl

Rostade grönsaker:

Rödlök
1
Gul paprika
1
Röd paprika
1
Zucchini
1
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk

Till servering:

Bulgur
3 dl
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala rödlöken. Skär paprika, zucchini och rödlök i bitar. Halvera cocktailtomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Blanda med olivolja salt och nymalen svartpeppar.
  • Rosta högt upp i ugnen ca 15 min tills de mjuknar men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  • Tillaga bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  • Banka ut kycklingfiléerna lätt så de blir jämntjocka. Pensla dem med smör-& rapsolja, salta och krydda med rosmarin och nymalen svartpeppar.
  • Stek i stekpanna 5–6 min per sida tills de får fin gyllenbrun yta och är genomstekta (innertemperatur ca 70°).
  • Rör ihop minifraiche och ajvar relish i en skål.
  • Lägg upp bulgur på tallrikar, toppa med rostade grönsaker och skivor av kyckling. Klicka över paprikasåsen och garnera med färsk persilja.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

529 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,1 g
Protein: 35,8 % 46,6 g
Fett: 25,2 % 15,1 g
Kolhydrater: 39 % 50,8 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-paprikasas/