Kyckling med paprikasås
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En snabb och smakrik vardagsfavorit där saftig stekt kyckling möter en krämig paprikasås med mild hetta. Tillsammans med rostade grönsaker och fluffig bulgur blir det en komplett, färgstark rätt som passar lika bra till vardag som till helg – enkel att laga, men med smak som imponerar.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
| 4 dl | |
|
Ajvar relish, mild
|
1 dl |
Rostade grönsaker:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Gul paprika
|
1 |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
|
Bulgur
|
3 dl |
|---|---|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
529 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,1 g |
| Protein: | 35,8 % | 46,6 g |
| Fett: | 25,2 % | 15,1 g |
| Kolhydrater: | 39 % | 50,8 g |