Kyckling med medelhavssmak

40 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med medelhavssmak

Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
800 g
2 msk
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
Körsbärstomater
250 g
Rucola
1 knippe
Svarta oliver med kärnor
1 dl

Sås:

Soltorkade tomater i olja
100 g
4 dl
Vitlöksklyftor, hackade
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Salta och peppra.
  • Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök.
  • Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till.
  • Strö tomater, rucola och oliver över kycklingen.
Markera receptet som tillagat

Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

161 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 1,6 g
Protein: 45 % 17,8 g
Fett: 44,6 % 8,1 g
Kolhydrater: 10,4 % 4,1 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-medelhavssmak/