Kyckling med medelhavssmak
40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
|
800 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
2 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Körsbärstomater
|
250 g |
Rucola
|
1 knippe |
Svarta oliver med kärnor
|
1 dl |
Sås:
Soltorkade tomater i olja
|
100 g |
---|---|
4 dl | |
Vitlöksklyftor, hackade
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
161 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 45 % | 17,8 g |
Fett: | 44,6 % | 8,1 g |
Kolhydrater: | 10,4 % | 4,1 g |

