Kyckling med dillcrème

45 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med dillcrème

Dillen ger kycklingstubbarna en smak som påminner om augustinattens kräftskiva.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
2
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Dillcrème:

1 dl
Färsk dill
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
½
Salt
1 krm
Forellrom
20 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell.
  • Baka dem i mitten av i ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna.
  • Blanda alla ingredienser till dillcrèmen.
  • Skär filéerna i 2–3 cm tjocka skivor och toppa med dillcrème och rom.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

164 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 48 % 19,4 g
Fett: 49 % 9,1 g
Kolhydrater: 3 % 1,2 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-dillcreme/