Kyckling med dill och gräslök

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kyckling med dill och gräslök

En fräsch kycklingrätt med pigg smakbrytning mellan dill, gräslök, citron och honung.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
2 dl
Vatten
1 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Soja
1 tsk
Honung
1 msk
Citron
strimlat skal och pressad saft av ½
Hackad färsk dill
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Potatis
750 g
Stor purjolök, ca 300 g
1

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i biter på längden. Salta, peppra och bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Blanda crème fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna.
  • Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.
  • Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  • Skölj och dela purjolöken i bitar, ca 5 cm långa. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min.
  • Servera kycklingen med potatis och purjolök.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-dill-och-graslok/