Kyckling med citrongräs och nötter

Kyckling med citrongräs och nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(146 st)

Asiatisk kyckling i kokosmjölk kryddad med citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 1 purjolök
  • 1 färsk röd chili
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2½ dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl strimlad thaibasilika
  • 1 dl torrostade jordnötter

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thaibasilika. Servera grytan med kokt ris.

Tips:

Thaibasilika kan bytas ut mot koriander.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem