Kyckling med vitost

50 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Kyckling med vitost

Rullar av kyckling i ugnen, fyllda med god, salt ost och lindade med lufttorkad skinka. Skurna i perfekta bitar till buffén eller den stora festen.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
900 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
½ tsk
150 g
Lufttorkad skinka
6 skivor
Blandad grönsallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Dela osten i bitar och lägg en bit på varje filé. Vik ihop.
  • Dela skinkan på längden och vira runt kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna.
  • Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna. Dela kycklingen i halvor och servera på fat med grönsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

163 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 0 g
Protein: 58 % 23,2 g
Fett: 41,3 % 7,6 g
Kolhydrater: 0,7 % 0,3 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apetina/