Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Välsmakande hel kyckling med nejlikor som ger kycklingen en spännande smak. Servera kycklingen med den underbart goda apelsinsåsen.

Ingredienser

Hel kyckling
1
Malen kryddnejlika
½ msk
2 msk
Mörkt muscovadosocker
1½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Apelsinsås med stjärnanis:

Torrt vitt vin
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Hela stjärnanis
3

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Tryck in nejlikorna i kycklingen.
  • Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen.
  • Stek i mitten av ugnen 45 min. Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche.
  • Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°.
  • Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
  • Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

1011 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,4 % 78,2 g
Fett: 60,4 % 69 g
Kolhydrater: 4,8 % 12 g
Kyckling med apelsinsås och stjärnanis
Video Kyckling med apelsinsås – steg för steg

Lär dig laga kyckling med apelsinsås tillsammans med Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson. Jättegott!

https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apelsinsas-och-stjarnanis/