Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Välsmakande hel kyckling med nejlikor som ger kycklingen en spännande smak. Servera kycklingen med den underbart goda apelsinsåsen.

Ingredienser

Hel kyckling
1
Malen kryddnejlika
½ msk
2 msk
Mörkt muscovadosocker
1½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Apelsinsås med stjärnanis:

Torrt vitt vin
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Hela stjärnanis
3

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Tryck in nejlikorna i kycklingen.
  • Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen.
  • Stek i mitten av ugnen 45 min. Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche.
  • Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°.
  • Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
  • Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

565 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 52 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 25 g
Video Kyckling med apelsinsås – steg för steg

https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apelsinsas-och-stjarnanis/