Kvargmousse med honungsblåbär

15 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost Mellanmål
Kvargmousse med honungsblåbär

Kvargen blir lätt och luftig när den blandas med yoghurt. Ett stänk vanilj ger moussen det lilla extra.

Ingredienser

Kvargmousse

250 g
3 dl
Vaniljpulver
1 krm

Honungsblåbär:

Blåbär
250 g
Honung
1 msk
Granola
2 dl

Gör så här

  • Rör ihop kvarg, yoghurt och vaniljpulver. Fördela moussen i 4 portionsskålar.
  • Halvera, gröp ur och skeda passionsfrukten över moussen.
  • Blanda blåbär med honung. Servera moussen med honungsblåbär och granola.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

229 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 22,5 % 12,7 g
Fett: 30,1 % 7,8 g
Kolhydrater: 47,4 % 26,8 g
https://www.arla.se/recept/kvargmousse-med-honungsblabar/