Mousse med hackad choklad och nötter

Mousse med hackad choklad och nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Len mousse som görs på vispgrädde och mild mjölkchoklad med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mousse är perfekt till festen då den går att förbereda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.

Tips:

Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem