Mousse med hackad choklad och nötter

Mousse med hackad choklad och nötter

Betyg

(39 st)

Len mousse som görs på vispgrädde och mild mjölkchoklad med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mousse är perfekt till festen då den går att förbereda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.

Tips:

Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem