Hallonmousse

Hallonmousse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Ljuvligt len dessert med syrad grädde som ger friskhet tillsammans med hallon till den söta chokladen. Moussen går bra att göra på vanlig vispgrädde också om du vill.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • vit choklad till garnering
  • plockad citronmeliss

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp den syrade grädden, dra av från värmen och rör ner chokladen under omrörning tills den smält, låt kallna. Förvara gärna i kyl över natten.
  2. Mosa hallonen, spara gärna några till garnering. Lägg ner hallonen i chokladgrädden och vispa upp.
  3. Fördela moussen i glas och garnera med riven choklad, hallon och ev citronmeliss.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut