Hallonmousse

Hallonmousse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Ljuvligt len dessert med syrad grädde som ger friskhet tillsammans med hallon till den söta chokladen. Moussen går bra att göra på vanlig vispgrädde också om du vill.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • vit choklad till garnering
  • plockad citronmeliss

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp den syrade grädden, dra av från värmen och rör ner chokladen under omrörning tills den smält, låt kallna. Förvara gärna i kyl över natten.
  2. Mosa hallonen, spara gärna några till garnering. Lägg ner hallonen i chokladgrädden och vispa upp.
  3. Fördela moussen i glas och garnera med riven choklad, hallon och ev citronmeliss.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Andra goda förslag