Kryddströmming med vinterrötter

Kryddströmming med vinterrötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Prova Fredrik Erikssons recept på kryddströmming, en av hans favoritfiskar. Strömming är prisvärt och går att variera i det oändliga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vinterrötter:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Dela strömmingsfiléerna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra. Ringla över smör-&rapsolja. Stek i övre delen av ugnen ca 5 min. Skala och finstrimla rotfrukter och lök. Fräs dem i smör-&rapsolja. Blanda ner citronsaft och honung. Smaka av med salt. Lägg filéerna på ett fat, toppa med vinterrötter och strö över gräslök. Servera med crème fraiche och bröd.

Tips:

Palsternackan kan bytas ut mot persiljerot.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem