Kryddströmming med vinterrötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Kryddströmming med vinterrötter

Prova Fredrik Erikssons recept på kryddströmming, en av hans favoritfiskar. Strömming är prisvärt och går att variera i det oändliga.

Ingredienser

Rensade strömmingsfilé
500 g
Salt
1 tsk
Stött kryddpeppar
1 tsk
2 msk

Vinterrötter:

Morot
1
Palsternacka
1
Rotselleri
100 g
Rödlök
1
2 msk
Pressad citron
3 msk
Honung
1 msk
Salt
½ tsk
Skuren färsk gräslök
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela strömmingsfiléerna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra.
  • Ringla över smör-&rapsolja. Stek i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Skala och finstrimla rotfrukter och lök. Fräs dem i smör-&rapsolja. Blanda ner citronsaft och honung. Smaka av med salt.
  • Lägg filéerna på ett fat, toppa med vinterrötter och strö över gräslök.
  • Servera med crème fraiche och bröd.
Klart!

Palsternackan kan bytas ut mot persiljerot.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/kryddstromming-med-vinterrotter/