Kryddsotad röding med brynt smör
45 min
•
Rubba fisken med nymixade frön och pepparkorn. Sota den och servera med forellrom och rikligt med brynt smör. Servera rätten som en förrätt eller som en varmrätt med små fina kokta potatisar. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Ingredienser
Putsade och skinnfria rödingfiléer
|
2 |
---|---|
Olivolja
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
50 g | |
Forellrom
|
25 g |
Färsk dill
|
12 kvistar |
Rub:
Hela fänkålsfrön
|
1 tsk |
---|---|
Hela korianderfrön
|
1 tsk |
Hela svartpepparkorn
|
1 tsk |
Hela kumminfrön
|
1 tsk |
Mald cayennepeppar
|
1 tsk |