Kryddsotad röding med brynt smör

Kryddsotad röding med brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

30 min

Rubba fisken med nymixade frön och pepparkorn. Sota den och servera brynt smör till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 putsad och skinnfria rödingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 25 g forellrom
  • 12 kvistar färsk dill

Rub:

  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 tsk mald cayennepeppar

Gör så här

Gör så här

Gnid in rödingfiléerna med olja. Salta lätt på båda sidor. Mixa eller mortla alla kryddor till rubben och krydda filéerna på ovansidan. Torrstek forellen på kryddsidan. Baka i ugn på 100° till innertemperatur på 45°. Bryn smöret i en kastrull. Skär filéerna i 2 bitar och garnera med forellrom och plockad dill. Häll över det brynta smöret.

Skriv ut