Kryddsotad röding med brynt smör

Kryddsotad röding med brynt smör

Betyg

(1 st)

30 min

Rubba fisken med nymixade frön och pepparkorn. Sota den och servera brynt smör till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 putsad och skinnfria rödingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 25 g forellrom
  • 12 kvistar färsk dill

Rub:

  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 tsk mald cayennepeppar

Gör så här:

Gör så här:

Gnid in rödingfiléerna med olja. Salta lätt på båda sidor. Mixa eller mortla alla kryddor till rubben och krydda filéerna på ovansidan. Torrstek forellen på kryddsidan. Baka i ugn på 100° till innertempratur på 45°. Bryn smöret i en kastrull. Skär fileerna i 2 bitar och garnera med forellrom och plockad dill. Häll över det brynta smöret.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem