Kryddig sill med vispat brynt smör
30 min
Buffé
•

Smakrika munsbitar med sill, potatis och vispat brynt smör. Servera på sillbordet eller som aptitretare tillsammans med ett gott öl.
Ingredienser
Mästarmatjes, mild matjesill
|
200 g |
---|---|
Kokt potatis
|
150 g |
Salladslök
|
1 |
Tärnad gurka
|
ca 50 g |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Löskokt ägg
|
1 |
Vispat brynt smör:
50 g | |
Citron
|
rivet skal och saft av ¼ |
2 msk | |
Knäckebröd
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
155 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 10 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

