Kryddoftande smulpaj
30 min
•
Kanel och muskot ger en härligt kryddig smak till denna äppelpaj. Snabbaste smuldegen rörs ihop med smält smör.
Ingredienser
|
Äpplen
|
4 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Farinsocker
|
1 dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen muskot
|
½ tsk |
|
Malen kardemumma
|
½ tsk |
Smuldeg:
|
Farinsocker
|
¾ dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
| 125 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
653 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 3,3 % | 5,3 g |
| Fett: | 53,5 % | 39,5 g |
| Kolhydrater: | 43,2 % | 69,4 g |