Kryddoftande smulpaj

30 min
Kryddoftande smulpaj

Kanel och muskot ger en härligt kryddig smak till denna äppelpaj. Snabbaste smuldegen rörs ihop med smält smör.

Ingredienser

Äpplen
4
2 msk
Farinsocker
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Malen muskot
½ tsk
Malen kardemumma
½ tsk

Smuldeg:

Farinsocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form.
  • Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till pajen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

653 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,8 g
Protein: 3,3 % 5,3 g
Fett: 53,5 % 39,5 g
Kolhydrater: 43,2 % 69,4 g
https://www.arla.se/recept/kryddoftande-smulpaj/