Kryddig äppelpaj

Kryddig äppelpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 4 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen muskot

Smuldeg:

Servera med:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor. Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.

Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem