&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=cf971af7)
Kryddig äppelpaj
Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.
Ingredienser
Receptet gäller för 6 port
- 4 äpplen
- ½ dl strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 krm malen muskot
Smuldeg:
-
150 g kallt Arla® Svenskt Smör
- 1 dl hasselnötter
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
Servera med:
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor. Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.
Tips:
Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.
Tips:
Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut