Kryddiga köttbullar med dippsås

30 min Buffé Huvudrätt Middag
Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.

Ingredienser

Fläskfärs
400 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Vitlöksklyftor
3
Salladslökar
3
Hackad färsk koriander
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Chilipulver
½ tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min.
  • Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl.
  • Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min.
  • Servera köttbullarna med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

35 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/kryddiga-kottbullar-med-dippsas/