Kryddig fisksoppa med chapati

Kryddig fisksoppa med chapati

Betyg

(56 st)

En smakrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du i stekpannan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chapatibröd:

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl Arla® ekologisk yoghurt naturell
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt grädde och fisk. Låt soppan koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg. Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk. Grädda bröden i en torr, varm stekpanna ca 1 min på varje sida. Lägg bröden efterhand under en bakduk. Servera nygräddade med smör till soppan.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 710 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem