Kryddig fisksoppa med chapati

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Kryddig fisksoppa med chapati

En smakrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du i stekpannan.

Ingredienser

Sejfilé
300 g
Purjolök
1
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
5 dl
Torkade röda linser
1½ dl
5 dl

Chapatibröd:

Grahamsmjöl
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
2 dl
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skär fisken i bitar.
  • Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser.
  • Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt grädde och fisk. Låt soppan koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt.

Chapatibröd:

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg. Knåda den smidig.
  • Dela degen i 10 bitar och kavla ut tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk.
  • Grädda bröden i en torr, varm stekpanna ca 1 min på varje sida.
  • Lägg bröden efterhand under en bakduk.
  • Servera nygräddade med smör till soppan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

640 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,2 g
Protein: 22 % 34,7 g
Fett: 30,1 % 21,8 g
Kolhydrater: 47,9 % 75,4 g
https://www.arla.se/recept/kryddig-fisksoppa-med-chapati/