Kryddig äppelpaj
40 min
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.
Ingredienser
Äpplen
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen muskot
|
1 krm |
Smuldeg:
150 g | |
Hasselnötter
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Strösocker
|
½ dl |
Servera med:
2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 4,5 % | 5,8 g |
Fett: | 54,2 % | 32,3 g |
Kolhydrater: | 41,3 % | 53,5 g |

