
Krutonger med örter och vitlök
Krutonger är enkla att göra själv och jättegoda till sallad och soppa. Vi bjuder dem i vår färdiga gazpacho som ska serveras väl kyld.
Ingredienser
Antal portioner
- 2 skivor ljust bröd
-
1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- ½ pressad vitlöksklyfta
- 2 msk finhackade färska blandade örter t ex timjan, rosmarin
-
5 dl Kelda® Mild tomatsoppa
- 1 krm sötstark senap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär bort kanterna på brödet och skär det i tärningar. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i vitlök och örter. Häll soppan i en kastrull, tillsätt tabasco, vinäger och vitlök. Koka upp under omrörning. Servera krutongerna till soppan.
Näringsvärden, per port
- Energi: 275 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 15 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Kelda® Gazpacho 2012