Krustader med svamp, rökt gräddfil och cheddarchips

1 tim Förrätt
Krustader med svamp, rökt gräddfil och cheddarchips

Köp färdiga krustader och satsa på innehållet: en härlig kombo av stekt svamp och krispig cheddar.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Blandsvamp t ex champinjon, ostonskivling och shiitake
150 g
50 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Färsk persilja
½ kruka
1 dl
Liquid smoke
1 tsk
Krustader, mini
24
Salt och peppar

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Finriv osten och fördela ut ett jämnt, tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills osten blivit gyllene och krispig. Låt svalna.
  • Tärna svampen fint och stek gyllenbrun i smör i en stekpanna, 7-8 min.
  • Finhacka vitlöken och blanda ner i svampen. Stek ytterligare 1-2 min. Smaka av med salt och peppar. Finhacka persiljan och tillsätt till svampen.
  • Blanda gräddfilen med liquid smoke och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Bryt osten i mindre bitar. Fördela gräddfil i botten på krustaderna. Toppa med svampfräs och cheddarchips.
Klart!

Överblivna cheddarchips gör sig riktigt bra som snack till nyårsdrinken.

Näringsvärden, per styck

Energi:

36 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/krustader-med-svamp-rokt-graddfil-och-cheddarchips/