Potatiskroketter

Potatiskroketter

40 min
Oemotståndligt frasiga potatiskroketter med mjukt, smakrikt innehåll. Servera som plock eller försnacks, eller använd som tillbehör till varmrätten. Dessa kroketter är smaksatta med lagrad ost och senap. Det går bra att förbereda bollarna för att sedan bara panera och fritera precis när de ska avnjutas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatiskroketter/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Låt potatisen ånga av och pressa den sedan genom potatispress ner i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Vispa ner grädde och senap. Låt sjuda 2-3 min under omrörning.
  • Blanda såsen med potatisen och vänd ner osten.
  • Låt vila i kylen ca 30 min så smeten sätter sig.
  • Rulla smeten till bollar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i panko.
  • Hetta upp oljan till 180° och fritera tills kroketterna är gyllene.
  • Låt rinna av på papper och salta.
Klart!

Ingredienser

Potatis
400 g
25 g
Vetemjöl
2 msk
1½ dl
Grovkornig senap
2 msk
150 g
Panering och fritering:
Vetemjöl
2 dl
Ägg
2
Panko
3 dl
Frityrolja
ca 2 liter