Krusbärspaj med pistage

Krusbärspaj med pistage

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Gör en underbar krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

  • 2½ dl strösocker
  • 4 dl krusbär
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 ägg

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären. Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt pajen svalna. SErvera med vaniljsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem