Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj

Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smuldeg:

  • ¾ dl mandelmjöl
  • ¾ dl hasselnötsmjöl
  • 1½ dl boveteflingor
  • 2 msk strösocker
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ev 2 msk pumpakärnor

Fyllning:

  • ¾ liter krusbär
  • 1 krm vaniljpulver
  • ¾ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, boveteflingor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Strö ev över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med vaniljsås.

Tips:

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port/fyllning

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem