Krusbärsmarmelad
                                
                                    1 tim
                                
                                    Brunch
                                    Tillbehör
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Med syltsocker – en färdig produkt där strösocker är blandat med pektin - går marmeladkoket som en dans. Pektinet gör att marmeladen geléar sig, sockret ger sötma men hjälper också till med konserveringen. Rengör burkarna noga och sterilisera dem i ugnen på 100° så håller marmeladen ännu längre.
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Testa konsistensen på marmeladen genom att lägga en liten klick marmelad på en tallrik och se hur konsistensen blir när den svalnat.
Näringsvärden, per dl
Energi:
284 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g | 
| Protein: | 1 % | 0,7 g | 
| Fett: | 1,6 % | 0,5 g | 
| Kolhydrater: | 97,4 % | 68,2 g |