Kronärtskocka med majonnäs på brynt smör

Kronärtskocka med majonnäs på brynt smör

60+ min Förrätt
Kokta kronärtskockor serverade med hemgjord majonnäs, som är ett fantastiskt tillbehör till nyskördade kronärtskockor. En lyxig förrätt eller smårätt att njuta av.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Det är viktigt att äggen och smöret har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Tips:

Majonnäs som ev blir över förvaras i kyl. Den blir väldigt hård men går att mjuka upp i mikro på låg effekt ca 30 sek.

Näringsvärden, per per portion exkl tillbehör

Energi:

575 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 55 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser