Majonnäs på brynt smör

Majonnäs på brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Det brynta smöret ger majonnäsen en nötig och fin smak. Servera gärna majonnäsen till kokta kronärtskockor, grillade grönsaksrätter eller till grillat kött.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Bryn smöret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Häll över i ett litermått eller kanna med pip och låt svalna. Blanda äggulor och senap i en vispskål. Tillsätt smöret under kraftig vispning i en fin stråle. Se till att bottensatsen inte kommer med. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Servera majonnäsen rumstempererad till t ex kronärtskockor. Majonnäs som ev blir över förvaras i kyl. Den blir väldigt hård men går att mjuka upp i mikro på låg effekt ca 30 sek. Tips! Det är viktigt att äggen och smöret har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per per portion exkl tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag