Majonnäs på brynt smör

Majonnäs på brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Det brynta smöret ger majonnäsen en nötig och fin smak. Servera gärna majonnäsen till kokta kronärtskockor, grillade grönsaksrätter eller till grillat kött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Bryn smöret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Häll över i ett litermått eller kanna med pip och låt svalna. Blanda äggulor och senap i en vispskål. Tillsätt smöret under kraftig vispning i en fin stråle. Se till att bottensatsen inte kommer med. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Servera majonnäsen rumstempererad till t ex kronärtskockor. Majonnäs som ev blir över förvaras i kyl. Den blir väldigt hård men går att mjuka upp i mikro på låg effekt ca 30 sek. Tips! Det är viktigt att äggen och smöret har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per per portion exkl tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem