Sås till lammstek

Sås till lammstek

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Kronärtskocka, citron och timjan ger smak till denna sås som passar perfekt till påsklammet. Servera steken med såsen, pressad potatis och en sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • sky från lammstek
  • 5 dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • 3 msk kalvfond
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan i marinad à 300 g
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Koka ihop stekskyn från lammet med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera till lammstek.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem