Sås till lammstek

Sås till lammstek

Betyg

(0 st)

Kronärtskocka, citron och timjan ger smak till denna sås som passar perfekt till påsklammet. Servera steken med såsen, pressad potatis och en sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • sky från lammstek
  • 5 dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • 3 msk kalvfond
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan i marinad à 300 g
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Koka ihop stekskyn från lammet med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera till lammstek.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem