Pasta med saffran och tomat

Pasta med saffran och tomat

15 min Huvudrätt Lunch
En lättlagad pastasås med underbar smak av saffran. För att få fram maximalt med saffranssmak är det bra att blanda saffran med kokhett vatten, då vaknar smakerna riktigt till liv! Njut av din pasta när den är alldeles nylagad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-saffran-och-tomat/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda saffran med kokhett vatten i en liten skål. Låt stå minst 5 min.
  • Finhacka schalottenlökarna, halvera tomaterna och skiva fänkålen, spara blasten.
  • Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken mjuk i smöret. Tillsätt fänkålen och stek i 3 min.
  • Tillsätt tomaterna, crème fraiche och saffransvattnet. Sjud i ca 3 min. Vänd ev i lite pastavatten tills du får önskad konsistens på såsen.
  • Vänd ner väl avrunnen pasta. Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad persilja.
Klart!
Energi:

530 kcal

Fiber: 6,6 g
Protein: 15,4 g
Kolhydrater: 70,4 g
Fett: 20,5 g

Ingredienser

Tagliatelle
360 g
Saffran
1 kuvert
Kokhett vatten
2 msk
Schalottenlökar
2
Körsbärstomater
250 g
Fänkål
1
1 msk
2 dl
Salt och svartpeppar
Bladpersilja
1 knippe