Kronärtskocka med krämig smörsås och färska tomater
1 tim 20 min
Förrätt
•
&format=webp)
Smörig och sofistikerad mellanrätt med fräscha smaker av tomat och basilika. Kronärtskockorna kan kokas dagen före, ställas kallt och låta svalna i buljongen över natten.
Ingredienser
Kronärtskockor
|
4 |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Morot
|
1 |
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Salt
|
1 msk |
Vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
Ljust bröd
|
2 skivor |
---|---|
Tomater
|
200 g |
200 g | |
Färsk basilika, hackad
|
2 msk |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg gärna på ett mindre lock som tyngd så att skockorna inte flyter upp vid kokning.
Skära hela kronärtskockorna i kvartar. Ät från bladen och använd dem till att fånga upp den goda såsen.
Näringsvärden, per port
Energi:
538 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 5,5 % | 7,3 g |
Fett: | 68,5 % | 41,7 g |
Kolhydrater: | 22,8 % | 30,2 g |

