Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.
Ingredienser
|
Persiljerötter
|
4 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 50 g | |
|
Torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Fiskfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
7½ dl |
| 2 dl | |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Torskfilé
|
400 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
487 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 17,7 % | 21,2 g |
| Fett: | 58,1 % | 32 g |
| Kolhydrater: | 17,1 % | 20,5 g |