Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
                                
                                    1 tim
                                
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Persiljerötter
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Fiskfond
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 7½ dl | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Torskfilé
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Krasse
                                            
                                     | 1 ask | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
487 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g | 
| Protein: | 17,7 % | 21,2 g | 
| Fett: | 58,1 % | 32 g | 
| Kolhydrater: | 17,1 % | 20,5 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp)