Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.

Ingredienser
Persiljerötter
|
4 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
50 g | |
Torrt vitt vin
|
2 dl |
Fiskfond
|
2 msk |
Vatten
|
7½ dl |
2 dl | |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Torskfilé
|
400 g |
Salt
|
½ tsk |
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 26 g |

