Krämig sockerärtssoppa

25 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Krämig sockerärtssoppa

I den lena och välsmakande soppan döljer sig ett läckert smakmöte mellan sockerärta och körvel.

Ingredienser

Sockerärter
600 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Hackad färsk körvel eller 0,5 msk torkad
1 msk
Peppar
1 krm
2½ dl

Till servering:

Sockerärter

Gör så här

  • Ansa och skär sockerärterna i grova bitar, spara några till serveringen.
  • Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärter, vin, vatten och buljongtärningar.
  • Koka under lock ca 5 min eller tills sockerärterna precis har mjuknat.
  • Tillsätt körvel. Mixa soppan slät i omgångar och häll tillbaka i kastrullen. Smaksätt med peppar. Tillsätt grädden och värm soppan.
  • Servera med en klick gräddfil och toppa med finstrimlade sockerärter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

176 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,7 g
Protein: 16,6 % 7,2 g
Fett: 48,9 % 9,7 g
Kolhydrater: 24,7 % 10,7 g
https://www.arla.se/recept/kramig-sockerartssoppa/