Krämig savoykålssoppa med laxboll

Krämig savoykålssoppa med laxboll

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(83 st)

Savoykålssoppa smaksatt med timjan och vitt vin blir uppskattad på buffén. Gravad lax används till en röra som formas till små bollar som serveras i kålsoppan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Savoykålssoppa:

Laxbollar:

  • 100 g gravad lax
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad färsk dill

Gör så här

Gör så här

Skala lök och vitlök. Skär kål och lök i mindre bitar. Fräs dem i smör-&rapsolja tillsammans med timjan utan att det tar färg. Slå på vin, buljong och grädde. Låt koka under lock på medelvärme tills kålen är mjuk, ca 15 min. Ta upp timjankvistarna och mixa soppan slät. Tillsätt citron och smaka av med salt och peppar. Skär laxen i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, senap och dill och forma 4 bollar. Lägg bollarna i skålar och häll i soppan.

Tips:

Kycklingbuljongen kan bytas ut mot grönsaksbuljong

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: