Krämig savoykålssoppa med laxboll
30 min
Buffé
Förrätt
Lunch
•

Savoykålssoppa smaksatt med timjan och vitt vin blir uppskattad på buffén. Gravad lax används till en röra som formas till små bollar som serveras i soppan.
Ingredienser
Savoykålssoppa:
Savoykål
|
200 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vitt vin
|
1 dl |
Kycklingbuljong
|
4 dl |
2 dl | |
Citron, rivet skal och saft
|
½ |
Salt och peppar
|
Laxbollar:
Gravad lax
|
100 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Hackad färsk dill
|
1 msk |
Gör så här
Kycklingbuljongen kan bytas ut mot grönsaksbuljong
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 26 g |

