Krämig savoykålssoppa med laxboll
30 min
Buffé
Förrätt
Lunch
•
Savoykålssoppa smaksatt med timjan och vitt vin blir uppskattad på buffén. Gravad lax används till en röra som formas till små bollar som serveras i soppan.
Ingredienser
Savoykålssoppa:
|
Savoykål
|
200 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Kycklingbuljong
|
4 dl |
| 2 dl | |
|
Citron, rivet skal och saft
|
½ |
|
Salt och peppar
|
Laxbollar:
|
Gravad lax
|
100 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Hackad färsk dill
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklingbuljongen kan bytas ut mot grönsaksbuljong
Näringsvärden, per port
Energi:
294 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 11 % | 8 g |
| Fett: | 71,6 % | 23,8 g |
| Kolhydrater: | 11,6 % | 8,4 g |