Krämig savoykålssoppa med laxboll
30 min
Buffé
Förrätt
Lunch
•

Savoykålssoppa smaksatt med timjan och vitt vin blir uppskattad på buffén. Gravad lax används till en röra som formas till små bollar som serveras i soppan.
Ingredienser
Savoykålssoppa:
Savoykål
|
200 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vitt vin
|
1 dl |
Kycklingbuljong
|
4 dl |
2 dl | |
Citron, rivet skal och saft
|
½ |
Salt och peppar
|
Laxbollar:
Gravad lax
|
100 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Hackad färsk dill
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklingbuljongen kan bytas ut mot grönsaksbuljong
Näringsvärden, per port
Energi:
294 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 11 % | 8 g |
Fett: | 71,6 % | 23,8 g |
Kolhydrater: | 11,6 % | 8,4 g |

