Krämig pesto på rostade tomater

Krämig pesto på rostade tomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

20 min

En underbar pesto som passar till nykokt pasta, som smaksättare i röror och till det mesta från grillen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 200 g rostade tomater
  • 25 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 100 g Arla® Svecia Svecia 28% SB
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Rosta pinjenötterna under omrörning i en torr varm stekpanna tills de är gyllene. Riv osten och mixa med nötter, tomater, vitlök, basilika och olja till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Tips:

De rostade tomaterna ger en djupare smak till peston än vanlig soltorkad tomat. Har du inga egenrostade tomater hemma? Byta till semitorkade tomater som finns att köpa i affären! Börja med att mixa i 5 torkade tomater och smaka upp om det behövs. Hoppa ev över saltet.

Näringsvärden, per 3 dl

  • Energi: 1385 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 135 g

Skriv ut

Andra goda förslag