Krämig pesto på rostade tomater

Krämig pesto på rostade tomater

20 min
En underbar pesto som passar till nykokt pasta, som smaksättare i röror och till det mesta från grillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-pesto-pa-rostade-tomater/

Gör så här

  • Rosta pinjenötterna under omrörning i en torr varm stekpanna tills de är gyllene.
  • Riv osten och mixa med nötter, tomater, vitlök, basilika och olja till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Förvara kallt.
Klart!

De rostade tomaterna ger en djupare smak till peston än vanlig soltorkad tomat. Har du inga egenrostade tomater hemma? Byta till semitorkade tomater som finns att köpa i affären! Börja med att mixa i 5 torkade tomater och smaka upp om det behövs. Hoppa ev över saltet.

Energi:

1385 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 135 g

Ingredienser

Tomater, rostade
200 g
Pinjenötter
25 g
Vitlöksklyfta, pressad
1
Kallpressad olivolja
1 dl
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt