Krämig pesto på rostade tomater
20 min
Buffé
•
&format=webp)
En underbar pesto som passar till nykokt pasta, som smaksättare i röror och till det mesta från grillen.
Ingredienser
Tomater, rostade
|
200 g |
---|---|
Pinjenötter
|
25 g |
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
1 dl |
100 g | |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Salt
|
Gör så här
De rostade tomaterna ger en djupare smak till peston än vanlig soltorkad tomat. Har du inga egenrostade tomater hemma? Byta till semitorkade tomater som finns att köpa i affären! Börja med att mixa i 5 torkade tomater och smaka upp om det behövs. Hoppa ev över saltet.
Näringsvärden, per 3 dl
Energi:
1385 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 135 g |

