Krämig pesto på rostade tomater

20 min Buffé
Krämig pesto på rostade tomater

En underbar pesto som passar till nykokt pasta, som smaksättare i röror och till det mesta från grillen.

Ingredienser

Tomater, rostade
200 g
Pinjenötter
25 g
Vitlöksklyfta, pressad
1
Kallpressad olivolja
1 dl
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt

Gör så här

  • Rosta pinjenötterna under omrörning i en torr varm stekpanna tills de är gyllene.
  • Riv osten och mixa med nötter, tomater, vitlök, basilika och olja till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Förvara kallt.
Lägg till recept till tillagad

De rostade tomaterna ger en djupare smak till peston än vanlig soltorkad tomat. Har du inga egenrostade tomater hemma? Byta till semitorkade tomater som finns att köpa i affären! Börja med att mixa i 5 torkade tomater och smaka upp om det behövs. Hoppa ev över saltet.

Näringsvärden, per 3 dl

Energi:

1385 kcal

Näringsvärden per 3 dl
Protein: 33 g
Fett: 135 g
Kolhydrater: 10 g
https://www.arla.se/recept/kramig-pesto-pa-rostade-tomater/