Krämig ostpanna med purjolök, dijon och dragon
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Vad sägs om att prova en ny och lättlagad variant av frikassé? Purjolök och rödlök steks mjuka för att sedan kokas ihop i en gräddig sås smaksatt med dragon, citron och vitlök. Detta toppas med nystekt halloumi och serveras med grönsallad och ris. Kanske kan detta bli en ny vardagsfavorit!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Purjolök, ca 300 g
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Halloumi
                                            
                                     | 1 förp | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | 1 kruka | 
|---|
Till servering:
| 
                                            
                                                Ris, gärna fullkornsris
                                            
                                     | 3½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bladspenat
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Frysta gröna ärter
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g | 
| Protein: | 15,7 % | 22,1 g | 
| Fett: | 37,1 % | 23,9 g | 
| Kolhydrater: | 47,2 % | 66,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)