Krämig ostpanna med purjolök, dijon och dragon
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Middag
•
Vad sägs om att prova en ny och lättlagad variant av frikassé? Purjolök och rödlök steks mjuka för att sedan kokas ihop i en gräddig sås smaksatt med dragon, citron och vitlök. Detta toppas med nystekt halloumi och serveras med grönsallad och ris. Kanske kan detta bli en ny vardagsfavorit!
Ingredienser
|
Purjolök, ca 300 g
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Halloumi
|
1 förp |
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|---|
Till servering:
|
Ris, gärna fullkornsris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Bladspenat
|
100 g |
|
Frysta gröna ärter
|
100 g |
|
Gurka
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 15,7 % | 22,1 g |
| Fett: | 37,1 % | 23,9 g |
| Kolhydrater: | 47,2 % | 66,2 g |