Krämig nyponfromage

3 tim 15 min Efterrätt
Krämig nyponfromage

Nyponsoppa blandad med vispad mellangrädde blir en lätt och läcker fromage.

Ingredienser

Gelatinblad
2
Nyponsoppa
2½ dl
Farinsocker
2 msk
1 dl
Vindruvor
60 g

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
  • Ta upp gelatinet och låt det smälta tillsammans med lite av nyponsoppan på svag värme i en kastrull.
  • Rör ner det smälta gelatinet i resten av nyponsoppan och blanda med farinsockret..
  • Vispa grädden och blanda grädden försiktigt med nyponsoppan.
  • Häll upp i 4 portionsskålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
  • Lägg på halverade vindruvor och ringla ev över lite nyponsoppa.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

128 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 5,1 % 1,6 g
Fett: 47 % 6,8 g
Kolhydrater: 47,9 % 15,1 g
https://www.arla.se/recept/kramig-nyponfromage/