Krämig löksoppa med lax

Krämig löksoppa med lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Len löksoppa med lax och smakrik hetta från riven pepparrot. Löksoppan är perfekt att servera på buffé och gärna med ett gott bröd till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färsk lök
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • salt
  • 100 g gravad lax
  • 2 msk grovriven pepparrot

Gör så här

Gör så här

Skala och skiva lök, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl, smula i buljongtärning och häll på vatten, vin och grädde. Låt koka 6-8 min. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar. Servera i koppar och toppa med lite strimlad lax och riven pepparrot.

Tips:

Den gravade laxen kan bytas ut mot 100 g rökt lax.

Skriv ut

Källa: