Krämig löksoppa med blåmögelost

Krämig löksoppa med blåmögelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Matig och smakrik soppa toppad med persilja och knaperstekt bacon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Smält smöret. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på svag värme i ca 10 minuter.Tillsätt vin, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 30 min. Strimla bacon fint och stek det knaprigt. Ställ åt sidan. Mixa soppan till en slät purè. Tillsätt Høng Bellablu i mindre bitar och låt smälta under omrörning. Soppan får inte koka mer. Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Tillsätt 1 dl av den varma soppan. Vispa ner äggblandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med persilja och knaperstekt bacon.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag