Krämig löksoppa med blåmögelost

Krämig löksoppa med blåmögelost

50 min Förrätt
Matig och smakrik soppa toppad med persilja och knaperstekt bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-loksoppa-med-blamogelost/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Smält smöret. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på svag värme i ca 10 minuter.
  • Tillsätt vin, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 30 min.
  • Strimla bacon fint och stek det knaprigt. Ställ åt sidan.
  • Mixa soppan till en slät purè. Tillsätt blåmögelosten i mindre bitar och låt smälta under omrörning. Soppan får inte koka mer.
  • Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Tillsätt 1 dl av den varma soppan.
  • Vispa ner äggblandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med persilja och knaperstekt bacon.
Klart!

Ingredienser

Gul lök
450 g
Vitlöksklyfta
1
25 g
Torrt vitt vin
2 dl
Hönsbuljong
1 tärning
Vatten
3 dl
Bacon
75 g
125 g
Äggulor
2
2 dl
Salt
Nymalen peppar